IJP Prahova.ACTIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII NORMELOR DE PROTECŢIE-COVID 19. 17 octombrie 2020 (video)
În acest weekend, poliţiştii împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi instituţii cu atribuţii de control, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, actionează atât în uniformă, cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Poliţiştii acţionează în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, pieţe, târguri, magazine, terase şi instituţii publice.
 
Astfel, la nivelul judeţului Prahova, în ultimele 24 de ore au fost executate 25 de acţiuni punctuale şi au fost verificate peste 1590 de persoane şi peste 220 de autovehicule. 
 
În total, au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 57.000 de lei.
 
Reamintim tuturor ca obiectivul nostru nu este acela de a sancţiona, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate.
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
 
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
 
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare social şi având în vedere Hotărâre nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.