Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în parcuri şi locurile de joacă din tot judetul  Prahova
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a extins, marţi seară, spaţiile publice deschise în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie, decizia fiind valabilă acum inclusiv în parcuri şi în locurile de joacă din judeţ.
 
„Prin Hotărârea nr. 60/13.10.2020 au fost dispuse următoarele: obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani. Administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Prahova.
La sfârşitul săptămânii trecute, CJSU a adoptat o hotărâre potrivit căreia masca devenea obligatorie în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 6,00-22,00.
Anterior, începând cu data de 1 august, purtarea măştii în spaţiile publice deschise din judeţ a devenit obligatorie în intervalele orare 7,00-11,00 şi 15,00-23,00.