Un plutonier  de la Detaşamentului de Pompieri Câmpina a salvat o familie dintr-un incendiu
A fi pompier este mai mult decât o meserie, este de fapt vocaţia de a fi mereu în folosul celor care au nevoie de sprijin neconditionat.
Treci prin situaţii extrem de dificile, uneori la limita si intotdeauna croiesti binele celorlalţi mai presus de binele si siguranta ta.
Chiar daca sunt la muncă sau in timpul liber, salvatorii acţionează după instinctul de protecţie al semenilor. 
Miercuri  dimineata, pana in ora 08, colegul nostru plt. maj. Voicu Ionuţ din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpina se îndrepta către subunitate pentru ca urma sa intre in tura de serviciu. 
Acesta se afla in autoturism si a oprit la semafor, timp în care a zarit un fum dens ieşind din dreptul unei locuinţe.
Totodată, a văzut două persoane foarte agitate pe care le-a intrebat exact ce s-a întâmplat.
Intre timp a reuşit să sune in centrala subunitati pentru a anunţa incendiul. 
Locatia incendiului se afla foarte aproape de subunitate, iar pompierul a ajuns la timp si s-a urcat în prima autospeciala care pleca către locul intervenţiei.
Datorita anuntari imediate a incendiului si a intervenţiei operative, locuinta a fost protejată aproape in totalitate iar pagubele au fost diminuate considerabil.
 
Ionuţ a terminat Scoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldesti-Scaieni si este pompier din anul 2010.
Deşi este foarte tanar ne-a arătat că cu multă pricepere si abnegaţie poti fi de mare ajutor. 
Cunoaste ca la fiecare intervenţie se luptă cu imprevizibilul, dar curajul, spiritul de sacrificiu si determinarea le croiesc drumul către succesul fiecărei misiuni.
 
Sursa si foto :ISU Prahova