Pericol de explozie lângă Ploieşti. O cisternă plină cu kerosen s-a răsturnat peste un autoturism
Luni după amiază, pe DN 1 B, la kilometrul 78, pe centura de Est a municipiului Ploieşti, intre localităţile Berceni şi Corlatesti, a avut loc un accident rutier, intre un autoturism şi o cisternă încărcată cu 32 tone de kerosen, acestea intrând în coliziune, după ce autoturismul a intrat frontal în cisternă, pe contrasens.
Potrivit ISU Prahova, capul tractor al cisternei s-a răsturnat peste autoturism.
 Cisterna a prezintat fisuri, materialul inflababil scurzandu-se pe carosabil.
Din nefericire, şoferul din autoturism (în vârstă de 31 ani) a decedat, după ce a fost încarcerat.
Pompierii prahoveni au intervenitm cu spumă pentru evitarea unei explozii, iar produsul a fost fi transvazat într-o altă cisternă.
La faţa locului ISU Prahova a mobilizat două echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor.
Comunicat IJP Prahova:
Din primele cercetări se pare că un conducător auto în vârstă de 31 de ani care se deplasa pe DN1A, în afara localităţii Berceni, pe sensul de mers Bucov către Bărcăneşti, din motive necunoscute la acest moment, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o cisternă încărcată cu combustibil, condusă de un bărbat în vârstă de 27 de ani.
În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 31 de ani, care se afla se afla la volanul autoturismului. Conducătorul cisternei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Circulaţia blocată şi deviată de la intersecţia DN1A cu str. Ştrandului şi de la sens giratoriu Liceu Tătărani.
 
Sursă: ISU şi IJP Prahova
Foto şi video: ISU Prahova