Un pompier prahovean a fost salvator,fara cuvinte

Comunicat ISU Prahova : 

Salvator, dincolo de cuvinte!
 
Unii ar spune că pompierii îşi fac doar meseria atunci când ajută oamenii, dar ceea ce nu ştiu este că o fac din dragoste pentru semenii aflaţi într-o situaţie de urgenţă.
Patru persoane rănite, din care trei încarcerate după un accident rutier produs, în jurul orei 17.26, pe DN1 în localitatea Blejoi, au avut parte de un ajutor neaşteptat din partea unui pompier care, chiar dacă se afla în timpul liber, a intervenit prompt în sprijinul victimelor.
Plutonierul major Grigore Vladimir are 39 de ani. 
Joi după-amiază, el s-a aflat din întâmplare la locul accidentului, unde a avut loc o coliziune între o autoutilitară şi un autoturism care transporta 3 pacienţi dializaţi şi a intervenit imediat pentru salvarea victimelor.
De altfel, Vladimir a fost cel care a şi anunţat evenimentul la numărul 112. Accidentul s-a produs chiar în faţa lui, iar anii de experienţă şi-au spus cuvântul. A evaluat fiecare ocupant al autoturismului şi a scos de îndată o victimă din autoturism. Celelalte două din spate erau inconştiente si nu respirau foarte bine, motiv pentru care a procedat la eliberarea cailor respiratorii. Ulterior, cu ajutorul echipajelor de pompieri şi a celor de la SAJ au mai scos încă o victimă. Misiunea lui avea sa se termine aici, intervenţia fiind continuată de către echipajele de descarcerare.
 
"Am participat la foarte multe accidente rutiere, însă fiecare lasă urme grele în sufletul meu. Uneori aş vrea să pot face mai mult pentru ei.. dar din păcate nu se poate. Trei erau încarceraţi din care doi în stare gravă, groaznic totul, fără prea multe cuvinte.... nu vezi aşa ceva în fiecare zi. Vreau doar să se întoarcă la familii sănătoşi".
 
Pompierul spune că a fost atras de mic de aceasta meserie şi de 14 ani este în slujba comunităţii prahovene. Nu este la prima misiune de acest gen, în luna martie a acţionat la un alt accident rutier împreună cu un coleg, tot din timpul liber, ocazie cu care a salvat un bărbat.
 
Are o familie frumoasă care îl aşteaptă de fiecare dată cu sufletul la gură şi cu dorinţa nespusă de a reveni sănătos printre ei.