Perchezitii in Prahova si Braila la persoanele implicate în traficul de substanţe psihoactive „etnobotanice”
 
La data de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Brăila, la persoane implicate în traficul de substanţe psihoactive („etnobotanice”).
 
Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna ianuarie 2019, 6 membri ai unei grupări infracţionale ar fi distribuit substanţele psihoactive către diferiţi consumatori de pe raza celor două judeţe. Până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu astfel de substanţe, pentru consum, de la membrii grupării.
 
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală susceptibilă a reprezenta noi substanţe psihoactive, 2 grame de substanţă solidă sub formă de cristal, 2 grindere, substanţe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantităţi de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri şi diferite ustensile folosite pentru traficul şi consumul de substanţe psihoactive şi 6 telefoane mobile.
 
În cauză, vor fi audiate 60 de persoane, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.
 
În activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova
 
Video:Politia Romana-DIICOT