Poluare în comuna Brazi. O substanţă albă a fost eliberată în atmosferă
 
Miercuri dimineaţa, o cititoare a Info Ploieşti City, ne-a sesizat o problemă apărută în cursul dimineţii... locuitorii din comună Brazi s-au trezit într-o atmosferă de iarnă, în luna iulie, totul în jur fiind învăluit în alb.
 
Cititoarea ne-a spus, că unii oameni din comună au simţit un gust de metal în gură şi au ameţeli, aceştia întrebându-se cât de nocivă este substanţa albă care le-a acoperit toată comună.
 
Aceştia aşteaptă un răspuns de la Gardă de Mediu şi Agenţia de Protecţie a Mediului nefiind prima oară când localitatea este poluata .
 
Răspunsul Primăriei Bucov:
COMUNICAT
În urma incidentului din această dimineaţă cu privire la pulberile depuse în anumite zone de pe raza comunei Brazi, domnul Primar Radu Leonas a solicitat informaţii de la rafinăria Petrobrazi şi a primit următoarea informare:
 
“În această dimineaţă, în cursul repornirii instalaţiei de cracare catalitică, după revizia generală planificată din ultimele două săptămâni a rafinăriei Petrobrazi, a avut loc un incident tehnic. În urmă incidentului, a fost eliberată în atmosferă o pulbere ce conţine majoritarzeolit (aluminosilicat cristalin) şi silicat de aluminiu natural (caolin). Pulberea respectivă s-a depus în anumite zone specifice din zona localităţii Brazi.
Menţionăm că pulberea nu este clasificată că periculoasă. Compania investighează incidentul şi depune toate eforturile pentru a remedia situaţia cât mai curând.
Ne cerem scuze pentru discomfortul creat locuitorilor comunei Brazi."
 
Pentru disconfortul creat s-a stabilit că toate maşinile din Brazi care au nevoie de spălare, pot merge în staţii OMV Petrom din Ploieşti să spele maşina gratuit doar cu buletinul de Brazi.
Maşinile de la Rafinărie de igienizare/spălare stradală vor veni pentru a curăţa străzile împreună cu reprezentanţii Poliţiei Locale.
Pe această cale îndemnăm cetăţenii comunei Brazi să utilizeze de facilitatea pusă la dispoziţie de către Rafinăria Petrobrazi.
Mulţumim pentru înţelegere.