MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au încheiat ediţia jubiliară a Premiilor Mentor şi au dat startul înscrierilor în ediţia a 11-a
În decursul celor 10 ani de la înfiinţarea Premiilor Mentor au fost distinşi 101 profesori şi antrenori de excepţie 
Nominalizările pentru ediţia din acest an pot fi trimise, online, până la 31 decembrie 2020
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au publicat lista premianţilor ediţiei jubiliare 2019 a Premiilor Mentor pentru excelenţă în educaţie şi au anunţat ediţia a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările pentru ediţia a 11-a pot fi depuse până la sfârşitul anului.
 
Ediţia jubiliară a Premiilor Mentor a venit cu noutăţi atât pentru laureaţi, cât şi pentru organizatorii programului. Pentru prima dată în decursul celor zece ani de la înfiinţare, un Premiu Mentor a fost acordat în comun către doi laureaţi, aceştia fiind şi cei mai tineri din istoria programului. Distincţiile au fost înmânate în cadrul a şase evenimente de premiere, organizate în diferite oraşe din ţară, pe terasele staţiilor MOL, în perioada 7 iunie – 6 iulie 2020.
 
Laureaţii Premiilor Mentor pentru excelenţă în educaţie au primit şi în acest an câte o diplomă, câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemţoi şi câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.
 
„De 10 ani, MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate premiază profesori şi antrenori care prin dedicarea şi talentul lor formează generaţii întregi şi schimbă în bine destinele elevilor lor. Suntem mândri că am premiat peste 100 de mentori de-a lungul timpului şi ne dorim să continuăm acest gest de apreciere şi respect pentru munca cât mai multor dascăli şi pe viitor. Educaţia presupune, în primul rând, vocaţie, capacitate de dăruire şi răbdare, iar aceste virtuţi trebuie recunoscute şi apreciate”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.
 
Cei 11 profesori şi antrenori premiaţi în cadrul ediţiei jubiliare au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate dintre cele 229 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2019 din partea elevilor, părinţilor, foştilor elevi sau colegi. Nominalizările profesorilor şi antrenorilor deosebiţi pot fi actualizate şi depuse din nou pentru ediţiile viitoare.
 
„Nominalizările pentru ediţia din acest an se pot depune online pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate, începând din 21 iulie, până la sfârşitul anului. Încurajăm pe cei care fac nominalizări, inclusiv tinerii, elevii, să colaboreze şi să utilizeze posibilităţile noi existente – reţele de socializare, imagini, video – în elaborarea propunerilor. Juriul decide în primul rând pe baza informaţiilor, relatărilor, detaliilor cuprinse în aceste nominalizări”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
 
Laureaţii Premiilor Mentor pentru excelenţă în educaţie, ediţia a 10-a,sunt: 
Andreea Borţun, regizor film şi Alexandru Ion actor, Alexandria
Alexandru Chiculiţă, antrenor de scrimă, Bucureşti
Aurel Dascălu, învăţător, Tansa, Iaşi
Jerebie Magdolna, antrenor baschet, Braşov
Gheorghe Neagu, antrenor gimnastică, Bucureşti
Peteley Attila, antrenor de înot, Târgu Mureş
Sándor Csaba, profesor de dans popular, Bălan, Harghita
Florin Şerbu, profesor de fizică, Eforie Sud
Mariana Suma, profesor de vioară, Cluj
Elena Erzilia Ţîmpău, antrenor de atletism, Câmpulung Moldovenesc
 
Videoclipurile cu premianţii ediţiei din acest an şi videoclipurile despre evenimentele de premiere vor fi difuzate pe site-urile www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro
 
Organizatorul şi respectiv finanţatorul programului – Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România – au anunţat lansarea ediţiei a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2020. Înscrierea se face online, procedura fiind descrisă în anunţul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro
 
Sursa: Comunicat Fundatia pentru Comunitate