Un restaurant din Azuga a fost amendat cu 5000 lei
Poliţiştii prahoveni i-au amendat cu 5.000 de lei, duminică, pe reprezentanţii unei societăţi comerciale care operează un restaurant din staţiunea Azuga de pe Valea Prahovei, după ce, în urma unui control, agenţii au găsit nouă persoane care consumau alcool şi mâncare într-un spaţiu închis care nu are voie să funcţioneze în această perioadă, conform legii.
 
”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Azuga au depistat 9 persoane care consumau produse alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice în spaţiul comun de servire a mesei din interiorul unui restaurant din localitate, deşi această activitate este suspendată conform prevederilor legale în vigoare, motiv pentru care operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, informează Poliţia Judeţeană Prahova într-un comunicat remis duminică seară.
Amenda dată operatorului economic din staţiunea de pe Valea Prahovei este doar una dintre cele aproape o sută date în cursul zilei de duminică de echipele de control din judeţul Prahova.
Astfel, conform datelor făcute publice de Poliţia Judeţeană Prahova, 116 societăţi comerciale au fost controlate duminică, fiind aplicate în total 97 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 30.900 de lei. Dintre acestea, 49 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, una pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricţii ori interdicţii, şase de natură economică şi 41 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială.
 
Sursa:www.stirileproprahova.ro 
 
Foto cu caracter ilustrativ