IN WEEK-END AU AVUT LOC ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV2
 
 
In week-end , la nivelul judeţului Prahova, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate şi în mijloace de transport în comun.
Echipele mixte de control au acţionat în sistem integrat, pentru prevenirea, verificarea şi sancţionarea faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-COV-2 şi încălcarea normelor privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Astfel, peste 300 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse în perioada stării de alertă.
În cadrul activităţilor au fost verificate 90 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 565 de  persoane şi verificate 20 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 50 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 19 pentru fapte de natură economică, 14 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depăşind 32.000 de  lei. 
Exemplu:
Poliţiştii au depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc de pe raza oraşului Urlaţi un tânăr de 24 de ani care nu purta mască în timp ce se afla în interiorul obiectivului menţionat, totodată manifestând un comportament recalcitrant, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 500 de lei.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Şi sâmbătă, 18 iulie, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. 
Echipele mixte, formate din aproximativ 350 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun.
În cadrul activităţilor au fost controlate 174 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 396 de  persoane şi verificate 131 de autovehicule (dintre acestea 52 de mijloace de transport public în comun).
Astfel, au fost efectuate verificări la 116 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 97 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 30.900 de lei. Dintre acestea, 49 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 1 pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricţii/interdicţii, 6 de natură economică şi 41 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială. 
Acţiunile au vizat şi verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.
   
Exemplu:
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Azuga  au depistat 9 persoane care consumau produse alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice în spaţiul comun de servire a mesei din interiorul unui restaurant din localitate, deşi această activitate este suspendată conform prevederilor legale în vigoare,  motiv pentru care, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu    amendă în valoare de 5.000 de lei.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Sursa:IJP Prahova