Perchezitii la persoane banuite de trafic de droguri,la Brasov si Ploiesti (video)
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploieşti, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Braşov, la persoane bănuite de trafic de droguri. 30 de mandate de aducere au fost puse în executare.
 
La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au indisponibilizat în urma percheziţiilor, aproximativ 40 de grame de cannabis, comprimate MDMA, o plantă de cannabis, MDMA Cristal, seminţe de cannabis, cântare, grindere, mai multe recipiente şi plicuri folosite la ambalarea şi depozitarea drogurilor, precum şi 3.600 de lei.
 
Poliţiştii au documentat, începând cu luna septembrie 2019, activitatea infracţională a unei grupări infracţionale formatădin 5 persoane, implicată în traficul de droguri de risc şi mare risc (cannabis, cocaină, comprimate de ecstasy şi MDMA).
 
Din  cercetări a reieşit că, o parte din droguri ar fi fost distribuite în cluburi de pe Valea Prahovei şi municipiul Braşov, până în prezent fiind depistate 25 de persoane ce s-arfi aprovizionat cu droguri pentru consum de la membrii grupării.
 
Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti pentru audieri, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.
 
La acţiune au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov şi Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova