PERCHEZIŢII ÎNTR-UN CAZ DE TRAFIC INTERNAŢIONAL CU AUTO FURATE (video)
Marti, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti şi în oraşul Plopeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
Acţiunea a vizat o grupare specializată în trafic internaţional cu auto furate din străinătate, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub semnătură privată şi uz fals.
 
În fapt, începând cu anul 2019, persoanele bănuite ar fi achiziţionat autoturisme  despre care cunoşteau că provin din săvârşirea unor fapte penale, solicitând unor terţe persoane falsificarea seriei de şasiuşi a documentelor de identificare ale acestora, în vederea valorificării pe teritoriul României, în scopul obţinerii de profit.
 
Totodată, la cererea unor persoane interesate, ar fi solicitat şi întocmirea de documente specifice falsificate (card valabilitate inspecţie tehnică periodică şipoliţă de asigurare de răspundere civilă obligatorie), aparent emise de autorităţile bulgare, necesare circulaţiei autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile publice din România.
 
20 de persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri.
 
De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracţională, precum telefoane şi înscrisuri (documente specifice înmatriculării de vehicule, contracte de vânzare-cumpărare, facturi).
 
Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârşirii faptelor şi luarea măsurilor legale.
 
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Sursa:IJP Prahova 
Captura foto