FORŢE DE ORDINE ÎN ACŢIUNE PE TRASEUL  VĂLENII DE MUNTE – CHEIA ŞI PE RAZA SECŢIEI RURALE DRAJNA
Sâmbătă, 11 iulie, în intervalul orar 17.00-20.00, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost organizată şi desfăşurată o acţiune cu efective mărite,  pe traseul Vălenii de Munte – Cheia şi în comunele arondate Secţiei de Poliţie Rurală Drajna, având ca scop principal asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră şi totodată verificarea modului de respectare a prevederile legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19. 
La acţiune au fost angrenaţi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, inclusiv luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al Judeţului Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Astfel, cele 80 de forţe participante au legitimat 479 de persoane, au controlat 378 de autovehicule, fiind efectuate 156 de testări cu aparatul etilotest. 
Totodată, au fost verificaţi 10 agenţi economici, iar lucrătorii specializaţi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat 5 deţinători de arme.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru abateri la regimul rutier, comerţ ilicit,  cât şi pentru încălcarea normelor impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancţiunilor depăşeşte 100.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 6 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.
                     Exemple semnificative:
         - Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Vălenii de Munte, s-a constatat faptul că nu erau respectate prevederile HG nr. 857/2011, privind efectuarea triajului personalului, în acest caz fiind aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 1600 lei.
- Tot în Vălenii de Munte, la un agent economic,  reprezentanţii DSVSA Prahova au constatat faptul că punctul de lucru al societăţii, nu a fost declarat la DSVSA Prahova, conform prevederilor legale. De asemenea, produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate şi etichetate conform prevederilor legale. Astfel, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 20.000 lei.
- La un alt agent economic din comuna Măneciu, reprezentanţii DSVSA Prahova au constatat faptul că produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate şi etichetate conform prevederilor legale, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 22.000 lei.
-Pe linia circulaţiei pe drumurile publice, în Vălenii de Munte şi în comuna Starchiojd, au fost depistaţi la volan, doi bărbaţi care consumaseră băuturi alcoolice, fiind înregistrate valori de 0.07 mg/l şi respectiv 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul etilotest. 
Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.
 
Sursa:IJP Prahova