ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV2-COVID 19
Pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul judeţului Prahova, în ultimele 24 de ore au fost desfăşurate activităţi intense în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi terase, acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări. 
Echipele mixte de control au acţionat în sistem integrat, având ca scop principal verificarea respectării măsurilor specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Astfel, 530 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al Judeţului Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, transport public.
În cadrul activităţilor au fost verificate 50 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 344  persoane şi verificate în total 133 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 20 pentru fapte de natură economică, 129 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depăşind  17.400 de  lei. 
În acelaşi scop, în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au acţionat în staţiile de cale ferată, zonele adiacente din proximitatea căii ferate şi în trenurile de călători care circulă pe raza judeţului Prahova. 
Au fost controlate 20 de trenuri de călători, au fost efectuate patrulări în 10 staţii C.F. şi au fost verificate patru societăţi comerciale amplasate pe raza staţiilor de cale ferată, precum şi spaţiile deschise unde funcţionează terase în aer liber.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 5.800 de lei. Totodată, au fost efectuate 16 instruiri ale personalului de drum C.N.C.F.R. şi ale personalului de pază din staţiile C.F.R.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. 
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:IPJ Prahova