Dosare penale pentru conducători auto depistaţi la volan sub influenţa alcoolului
Luni, 6 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Floreşti au oprit pentru control, în jurul orei 23:30, în comuna Floreşti, un ploieştean care se deplasa la volanul unui automobil, din direcţia Moreni către DN1. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,45 mg/l  alcool pur în aerul expirat.
 
Un alt conducător auto oprit în trafic de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, care emana halenă alcoolică, a fost depistat în cursul dimineţii de ieri, în jurul orei 6:30, în localitatea Vălenii de Munte. Bărbatul se afla la volanul unui ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0, 84 mg/l  alcool pur în aerul expirat.
 
Tot ieri, în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Ploieşti au oprit pentru control, în municipiul Ploieşti, un bărbat care a ales să se urce la volanul maşinii deşi consumase băuturi alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În toate aceste cauze, au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
Sursa :IJP Prahova
Foto cu caracter ilustrativ