Covid 19 la un spital din Ploiesti.Două cadre medicale de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus
Două asistente medicale de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus. În urma anchetei epidemiologice alte nouă persoane au fost plasate în izolare la domiciliu, fiind contacţi direcţi ai celor două asistente. Directorul instituţiei sanitare, Cătălin Vişean, exclude posibilitatea ca acestea să se fi infectat în cadrul spitalului.
 
Directorul Spitalul de Pediatrie Ploieşti, dr. Cătălin Vişean, susţine că cele două asistente nu s-au infectat în cadrul spitalului. Prima asistentă a prezentat simptomele la întoarcerea din concediu de odihnă. Este internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, împreună cu soţul său, şi el confirmat pozitiv.
 
Activitatea Spitalului de Pediatrie nu este afectată. instituţia având angajate peste 350 de persoane (medici, asistente şi persoanl auxiliar). La internarea în spital toţi copiii, dar şi părinţii însoţitori, sunt testaţi pentru COVID-19.