Un autocar a luat foc în trafic, la Azuga.Foto si video
 
Luni dimineaţă, pe DN1, la km 135, pe raza localităţii Azuga, un autocar care se îndrepta spren Arad a fost cuprins de flăcări.
 
 Potrivit ISU Prahova, din primele informaţii se pare că 47 de persoane s-au autoevacuat. La faţa locului au fost mobilizate 3 echipaje de stingere şi o ambulanţă.
Din cele 47 persoane, au fost doi minori de 9 respectiv 12 ani şi o femeie gravidă.
Incendiul a fost lichidat , acesta a pcat de la compartimentul motor şi s-a extins la aproximativ 80% din suprafaţa autocarului.
Nicio persoană nu a fost rănită.
 
Comunicat ISU Prahova:

Un autocar cu 46 de pasageri la bord a luat foc în trafic pe DN1, la km 135 în staţiunea prahoveană Azuga. 47 de persoane s-au autoevacuat, până la sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului. Printre pasageri se aflau doi copii, de 8 şi 12 ani şi o femeie însărcinată în şapte luni. Toate persoanele au fost evaluate medical, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital.

Vâlvătaia a pornit de la compartimentul motor şi în scurt timp s-a extins la peste 80 % din suprafaţa întregului autocar.

La faţa locului au fost mobilizate operativ 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar, pentru a-şi continua deplasarea către destinaţie.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtciruit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Sursă:IPJ şi ISU Prahova 
 
Foto şi video: ISU Prahova