IJP PRAHOVA . PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE

 
 
Miercuri dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au efectuat 5 percheziţii în Ploieşti, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de n această înşelăciune.
5 mandate de aducere au fost puse în executare.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, de la sfârşitul anului 2019 până în prezent, o femeie, de 39 de ani şi un bărbat, de 40 de ani ar fi indus în eroare diverse persoane prin faptul că ar fi pretins că au anumite calităţi religioase şi ar fi solicitat sume de bani în schimbul exercitării acestor calităţi.
 
În fapt, aceştia s-ar fi prezentat sub pseudonime şi ar fi solicitat diferite sume de bani sub pretextul că vor ajuta persoanele interesate, prin rugăciuni şi dezlegări, să îşi rezolve diverse probleme.
 
În schimbul serviciilor oferite ar fi primit bani şi bijuterii.
 
Persoanele în cauză ar fi amanetat bijuterii din aur, care ar fi fost modificate anterior prin umplerea cu alte materiale nepreţioase, pentru a avea o greutate mai mare, încasând sumele de bani oferite de persoanele juridice, fără a le mai răscumpăra.
 
5 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.
 
De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracţională, precum înscrisuri, unelte şi bijuterii.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte 55.000 de lei.
 
În cazul în care aţi fost victima vreunei infracţiuni comise prin modurile prezentate maisus, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0244/302656, să vă prezentaţila sediul Poliţiei municipiului Ploieşti sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!
 
Captura foto