Incendiu puternic în satul Bratesti. O locuinţă a fost făcută scrum.Foto si video
 
Potrivit ISU Prahova, vineri noapte în jurul orei 02:02 în satul Brăteşti, comună Şirna a izbucnit un incendiu violent la o locuinţă.
La sosirea celor 5 echipaje de stingere ale ISU Prahova, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp la o locuinţă compusă din parter şi etaj şi la o anexă gospodărească tot pe 150 mp.
Totodată a fost afectată şi o altă anexă de la un alt proprietar.
Incendiul a pornit din interiorul unui garaj de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Pompierii s-au retras din dispozitiv în acesta dimineaţa la ora 08.00
 Locuinţa şi o anexă au ars în totalitate, cu bunurile aferente, electronice şi electrocasnice, cherestea, un autoturism, o camionetă, utilaje agricole, acte, carduri bancare.
 
Comunicat ISU Prahova :

Un incendiu violent a izbucnit azi-noapte, în jurul orei 02:02 la o locuinţă din localitatea prahoveană Şirna.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent şi generalizat la locuinţa, cuprinzând şi anexă gospodărească din gospodărie şi o altă anexă din gospodăria învecinată, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, cinci autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

32 de pompieri militari au acţionat pentru localizarea si lichidarea incendiului şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Patru persoane au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical, însă au refuzat transportul la spital.

Operaţiunea de stingerea fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens şi gazele toxice degajate şi a fost finalizată în jurul orei 07:50, după aproximativ 6 ore de luptă cu flăcările.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Urmare a incendiului, au ars bunurile din locuinţă şi anexă, electronice, electrocasnice, centrale termice pe gaze şi lemne, panouri solare, un autoturism, o camionetă, utilaje agricole, cherestea, acte, carduri bancare, permis de conducere.

 
Foto şi video: ISU Prahova