10 persoane retinute in urma unor perchezitii efectuate de politistii prahoveni
În cursul zilei de 27 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat 16  percheziţii pe raza judeţului Prahova, la  domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie, furt din locuinţe, furt din auto şi infracţiuni la regimul rutier. 12 mandate de aducere au fost puse în executare.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 - prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuinţe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajaţi ai unor societăţi de distribuţie energie electrică/gaze, sau ar dori să ofere  bunuri în amintirea unor rude decedate şi distrăgând atenţia părţilor vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, persoanele menţionate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părţi vătămate, prin violenţă. De asemenea, în activitatea infracţională, aceştia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deţine acest drept.
De la locaţiile vizate, au fost ridicate sume de bani ce par a proveni din  activitatea infracţională.
12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 50.000  de  lei.
În urma administrării probatoriului, 10 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unităţii de parchet pentru  dispunerea de măsuri preventive.
La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Ploieşti, Bucureşti, Buzău şi Braşov.
Activităţile au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Sursa:Comunicat IJP Prahova
Foto:news.ro