IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI LA REGIMUL ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR
Astăzi, 26 mai, poliţiştii Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, au efectuat trei percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizaţie.
 
Poliţiştii au descins la două locaţii din judeţul Timiş şi una din municipiul Ploieşti, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizaţie.
 
Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – mai a.c., persoanele vizate ar fi vândut, prin curierat, arme neletale şi detectoare de metale provenite din ţările UE, fără a deţine autorizaţiile necesare desfăşurării acestei activităţi.
 
De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum 19 arme neletale, diverse accesorii, muniţia corespunzătoare de calibre diferite, articole pirotehnice a căror deţinere este interzisă (aproximativ 25 kg), 3 detectoare de metale.  
 
Cercetările au fost extinse cu privire la săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni pirotehnice fără drept.
 
Au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audiere.
 
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ploieşti, respectiv ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş.
 
Foto cu caracter ilustrativ