PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE  DE COMITEREA DE ÎNŞELĂCIUNI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”
 
Vineri dimineata , poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, au efectuat trei  percheziţii pe raza municipiilor Ploieşti şi Călăraşi, la  domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune. Două mandate de aducere au fost puse în executare.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, de la începutul acestui an şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi săvârşit 6 infracţiuni de înşelăciune. 
Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le telefonic şi spunându-le că o rudă apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav, iar pentru înlăturarea consecinţelor penale, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor serviciilor medicale, ar fi solicitat diverse sume de bani care erau ridicate de complici. 
De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională, precum sume de bani, înscrisuri, telefoane mobile şi bijuterii.
Două persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 100.000  de  lei.
 
Activităţile au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
 
Sursa:IJ Prahova 
 
Foto :ziare.com