Covid 19 ( Coronavirus )  la Electrica Furnizare Ploiesti,trei angajaţi  au fost depistaţi pozitiv
Trei angajaţi ai Electrica Furnizare Ploieşti au fost depistaţi pozitiv pentru Covid-19, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova începând o anchetă epidemiologică în acest caz.
 
Şeful DSP Prahova, Bogdan Nica, a declarat că o pacientă, angajată a acestei societăţi, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, având simptome specifice noului coronavirus. Femeia a fost consultată, investigată radiologic şi testată prin platforma PCR disponibilă la SJU Ploieşti, ea fiind depistată pozitiv.
Ulterior, alte două angajate ale societăţii, care însă nu prezentau simptome, au fost testate prin aceeaşi metodă, ele fiind depistate pozitiv, toate cele trei fiind internate la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului.
În acest caz, DSP Prahova a demarat o anchetă epidemiologică, alte 36 de persoane angajate la Electrica Furnizare, care sunt asimptomatice, fiind izolate şi testate, autorităţile aşteptând rezultatele probelor.
Conform datelor furnizate, marţi, de Prefectura Prahova, la acest moment sunt monitorizate de către DSP 223 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 234 fiind în carantină instituţionalizată.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, 82 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care şase au decedat, 65 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 11 se află în continuare sub supraveghere medicală în unităţi din Ploieşti şi Câmpina. Unul dintre pacienţi, internat la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic, mai menţionează sursa citată.
 
 
 
Foto cu caracter ilustrativ