Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu,  ediţia a XI-a ,va avea loc in on line
 
În perioada 7-8 mai 2020, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti organizează ON LINE:
1.       Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu,  ediţia a XI-a ;
2.       Concursul de antreprenoriat Skpe Romanian Business Challenge, ediţia a XI-a ;
3.       Simpozionul internaţional “Performante prin parteneriate”, ediţia a III-a;
Scopul acestor competiţii este de a dezvolta competenţele profesionale ale tinerilor, prin Firma de Exerciţiu, dar şi a abilităţilor care să-i transforme în viitori întreprinzători apţi să intre pe o piaţă dinamică şi globală.
Alături de noi se află instituţiile locale, Centrala Firmelor de Exerciţiu (ROCT) din cadrul Centrului de Dezvoltare a Învăţământului Profesional si Tehnic din Romania(CNDIPT), Inspectoratul Şcolar Prahova,  Camera de Comert şi Industrie Prahova, CECCAR Prahova, Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti,  alte organizaţii şi instituţii de învăţământ.
La târg au fost invitate să participe indirect firme din ţară şi străinătate la competiţiile: Cel mai bun catalog; Cel mai bun spot publicitar; Cele mai bune materiale de promovare; Cea mai bună pagină web. Cele 95 de firme de exrciţiu care au trimis materialele vor fi evaluate de directori de organizaţii, profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar, precum şi reprezentanţi ai partenerilor.
La concursul de antreprenoriat Skype Romanian Business Challenge participă 42 de elevi din 16 licee sau colegii şi 9 studenţi din 2 centre universitare Ploieşti şi Alba-Iulia.
La conferinţa Simpozionului internaţional “Performante prin parteneriate” antreprenori valoroşi, manageri, reprezentanţi ai unor instituţii sau organizaţii din Romania şi străinatate, ne vor împărtăşi exemple valoroase ale activităţii lor. In ediţia aceasta participă, online, speakers de seamă din ţară şi reprezentanţi a două mari organisme internaţionale: doamna Gabriela Horecká, Director al Departamentului de Educaţie Financiară, a Centrului pentru Firme de Exerciţiu şi a Institutului de Stat pentru Educaţie Profesională din Slovacia, şi doamna Svenja Zenz Manager pentru Dezvoltare Internaţională a Centralei Internaţionale a Reţelei Globale a Firmelor de Exerciţiu EUROPEN-PEN.
 
Sursa:Comunicat Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti