În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase
În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase.
Precipitaţiile abundente din cursul zilei de duminică au cauzat probleme în judeţ, militarii acţionând pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu din localitatea Sinaia, circulaţia fiind blocată pe parcursul desfăşurării intervenţiei.
Probleme au fost şi pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiul Ploieşti, unde un copac a căzut peste un autoturism provocând pagube materiale.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice au fost înregistrate deranjamente colective şi individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 1482 de consumatori din localitatea Tipăreşti şi 12 puncte de transformare. 12 echipe de la Electrică se află în teren pentru remedierea situaţiei.
La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.
Reamintim populaţiei că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuinţe sau în alte spaţii închise care le pot asigura protecţia. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Militarii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produse în localitatea Bărcăneşti. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1000 mp. 
 
Sursa:ISU Prahova