IJP PRAHOVA, acţiuni de amploare făcute în Ploieşti, pentru prevenirea criminalităţii şi verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanţele militare
 
Astăzi, în intervalul orar 10:00-11:30 şi 12:00-13:30, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost organizată şi desfăşurată o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Ploieşti şi în orasşul Mizil, ce a avut drept scop creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea criminalităţii în toate formele ei, precum şi verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanţele militare.  
Au fost angrenate efective din cadrul Direcţiilor Operative ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţişti din cadrul inspectoratului, jandarmi şi militari.  
Astfel, 128 de poliţişti, 9 jandarmi şi 6 militari M.Ap.N. au legitimat 1309 persoane şi au controlat 861 de autovehicule, fiind totodată verificată activitatea economică a 7 agenţi comerciali.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 99 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare şi 64 pentru abateri de la prevederile altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990, OG 28/1999, Legea 132/2017).
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 440.000 de lei.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 2.900 de lei, precum: pachete de ţigări, produse alimentare şi sume de bani.
În cadrul activităţilor a fost constatată şi o infracţiune, constând în punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998.  Produsele expuse la vânzare, respectiv articole vestimentare diverse, în valoare de 2.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Astfel de activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică şi cu sprijinul forţelor militare din cadrul M.Ap.N. 
Vă reamintim faptul că este esenţial să fim responsabili, în orice situaţie, să conştientizăm că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. 
Sursa: IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ