IJP PRAHOVA.ACŢIUNE DE AMPLOARE ÎN ZONA HALELOR CENTRALE (video)
 
În cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurată astăzi, 4 aprilie, între orele 11:00-13:00, în zona Halelor Centrale din municipiul Ploieşti, au fost constituite 13 dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, acoperite cu 69 de poliţişti, jandarmi, militari şi poliţişti locali, care au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.
 
Cu această ocazie, au fost legitimate şi verificate cu privire la temeinicia motivului ieşirii din locuinţă 629 de persoane şi au fost controlate 195 de autovehicule.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, din care 36 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie şi 17 pentru încălcarea altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990), valoarea totală a acestora fiind de peste 111.000 lei.
 
Totodată, a fost verificată activitatea economică a 42 de societăţi comerciale/producători, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale şi confiscate bunuri în valoare de 1320 de lei (legume, produse alimentare).
 
Au fost monitorizate şi deplasările persoanelor cu vârste peste 65 de ani, fiindu-le reamintit că programul instituit în cazul acestei categoriei de vârstă este conceput pentru siguranţa lor şi că respectarea acestui program este absolut necesar pentru prevenirea îmbolnăvirii.
 
Având în vedere contextul actual, privind măsurile de limitare a răspândirii virusului gripal COVID-19, efectivele participante au fost instruite cu privire la modul de efectuare a verificărilor şi au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecţie personală.
 
Reamintim că măsurile adoptate au ca scop protejarea populaţiei împotriva răspândirii virusului, sens în care măsurile privesc limitarea expunerii cetăţenilor la condiţii în care pot contacta această afecţiune medicală. 
 
Astfel, este considerată ca justificată doar deplasarea pentru îndeplinirea unei activităţi cu o motivare obiectivă, cum este nevoia de procurare a alimentelor de bază, de asigurare a asistenţei medicale, îngrijirea persoanelor (din orice categorie de vârstă), precum şi activităţi din sfera celor agricole (lucrul în culturile agricole sau desfacerea produselor), activităţi profesionale pentru desfăşurarea cărora nu au fost impuse restricţii, dar şi pentru asigurarea celor necesare animalelor de casă şi a celor domestice.
 
 
Vă rugăm să rămâneţi în casă, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur!
 

Foto :prahovaeconomica.eu