Scandalul din  cartierul Mimiu a fost declansat de cearta dintre doi copii
 
Luni seara,in cartierul ploiestean a avut loc un scandal intre doua clanuri.
Scandalul s-a lasat cu incendierea unui autoturism,avarierea altor doua,focuri de arma (trase in plan vertical ),10 persoane aduse la audieri si  amenzi pentru incalcarea Ordinului Militar.
Detalii despre scandal AICI :
 
Comunicat IJP Prahova 
 
Luni, 30 martie a.c., în jurul orelor 19:25 am fost sesizaţi cu privire la faptul că  în municipiul Ploieşti - Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate şi incendiind unul din acestea. 
 
La fata locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranţă publică, luptători SAS, jandarmi, militari şi poliţişti locali care au  intervenit pentru  încetarea conflictului. 
 
Pentru dispersarea celor implicaţi a fost folosit armamentul din dotare, fiind  trase două  focuri de armă în plan vertical. 
 
Totodată, a fost solicitat şi un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului. 
 
Nicio persoană nu a necesitat transportul la spital. 
 
Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuţii purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă,  restul fiind rude ale acestora care au ieşit în stradă şi au asistat la conflict. 
 
A fost constituit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere din culpă şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecinţă din punct de vedere penal.
 
De asemenea, cei implicaţi în conflict au fost sanctionaţi contravenţional pentru încalcarea Ordonanţei Militare nr. 3  cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare, verificările fiind continuate în cursul acestei zile pentru identificarea şi sancţionarea celor prezenţi în stradă, pentru încălcarea actului normativ sus menţionat.
 
Foto:www.ziarulincomod.ro/