Mai multe structuri ale MAI au organizat filtre  privind respectarea  Ordonantei Militare nr.2

De luni seara  a intrat în vigoare ordonanţa militară care stabileşte restricţii de cirulaţie începând cu ora 22.00. Măsura  luată pentru a se preveni răspândirea Coronavirus-COVID 19.

Luni seara , sute de poliţişti şi jandarmi au patrulat pe străzile municipiului Ploiesti si in judetul Prahova.
 
In mun. Ploieşti ,mtoate autovehiculele care erau in trafic au fost oprite de politisti si controlate . 
 Persoanele care nu detineau adeverinte emise de angajator sau declaratie pe propia raspundere au fost  sancţionate contraventional.
 
Controalele  vor continua si zilele urmatoare.
Va reamintim ce prevede Ordonanta Militara nr 2 din  data de 21 martie 2020 (art.3-5 ) .
 
Articolul 3
(1) Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înţelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
Articolul 4
În intervalul orar 6,00-22,00 se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.
Articolul 5
(1) În intervalul orar 22,00-6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
 
Comunicat IJP PRAHOVA : 
La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22:00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, ce a avut ca principal scop  verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020.
În cadrul activităţii au fost controlate în trafic 166 de autovehicule şi legitimate 260 de persoane. Totodată, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor art.5 din Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, valoarea acestora depăşind suma de 36.000 de lei.