Al 2 lea caz de Coronavirus ( Covid 19 ) a fost confirmat in judetul Prahova

Potrivit  Grupului de Comunicare Strategică al MAI ,marti,in judetul Prahova a fost confirmat al 2 lea caz de coronavirus-Cavid 19.

Comunicat integral Grupului de Comunicare Strategică al MAI


 

Poliţia de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetăţeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relaţia Madrid – Bucureşti deşi a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Cercetările se desfăşoară pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani.

Dintre pacienţii aflaţi în unităţile medicale, 4 dintre ei sunt la secţia de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3933 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situaţia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european şi global:

Până la data de 17 martie 2020, au fost raportate 61.098  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

( https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-17-martie-ora-18-00/ )

Al 2 lea caz de coronavirus este mama tanarului de la Busteni .

Conform prahova-news.ro   , cel de-al doilea caz de coronavirus confirmat din Prahova are legătură cu primul. Potrivit autoritatilor judeţene, este vorba despre mama tânărului de 26 de ani carantinat in Buşteni, primul caz de coronavirus confirmat din judeţul nostru. Aceasta s-a întors în aceeaşi maşină cu băiatul său din Italia. De ieri femeia, in vârstă de 49 de ani, a fost transferată din carantina din Buşteni la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti întrucât acuza dureri în gât şi febră. Acestia i s-a făcut testul care a ieşit pozitiv. Ea va fi transferată la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Foto cu caracter ilustrativ