Un bărbat din Câmpina a fost  reţinut de poliţişti în urma manipulării aparatelor de jocuri de noroc

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au reţinut, miercuri, doi bărbaţi, de 40 de ani, din Piteşti, respectiv de 55 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova.
În urma cercetărilor, poliţiştii din cadrul Serviciului de combatere a criminalităţii organizate Piteşti au reţinut au reţinut doi bărbaţi, de 40 de ani, din Piteşti, respectiv de 55 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic, fapte prevăzute de art. 249 şi art. 360 din Codul Penal, precum şi de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de şansă şi metodelor de selecţie al aparatelor de jocuri de noroc, prevăzută de O.U.G. nr. 77/2009.
Din cercetări s-a stabilit că, începând cu luna martie 2017 până în prezent, cei doi bărbaţi, cu ajutorul unei alte persoane, precum şi complicitarea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat şansele de câştig ale unor aparate de jocuri de noroc, obţinând câştiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei.
Pentru probarea activităţii infracţionale, în seara zilei de 11 februarie a.c., pe raza judeţului Timiş, a fost realizată o acţiune de prindere în flagrant a celor două persoane în cauză, în timp ce se aflau într-o sală de jocuri, unde unul dintre cei doi realizase un câştig de peste 15.000 de lei prin utilizarea acestor metode.
Totodată, pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 12 februarie a.c., au fost realizate patru percheziţii domiciliare, la locuinţele celor în cauză, din Piteşti, judeţul Argeş, respectiv Câmpina, judeţul Prahova.
În urma descinderilor, au fost descoperite şi ridicate sume de bani şi bunuri, constând în 18.000 de lei, peste 1.500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căşti bluetooth, suporţi de memorie, dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc.
În ziua de 12 februarie a.c., după administrarea probatoriului, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Sursa:http://stirileproprahova.ro/barbat-din-campina-retinut-de-politisti-in-urma-manipularii-aparatelor-de-jocuri-de-noroc/