PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CĂMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ
Miercuri  dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova efectuează 4 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie şi şantaj. 8 mandate de aducere vor  fi  puse  în executare.
 
Astăzi, 12 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au  efectuat  4 percheziţii la persoane bănuite de cămătărie şi şantaj. Descinderile au loc pe raza municipiului Ploieşti. 
 
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2019-prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din judeţ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârşit asupra persoanelor împrumutate fapte de şantaj.   
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 150.000 euro.
 
În activităţi sunt angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Prahova, precum şi jandarmi de la Gruparea Mobilă “Matei Basarab” Ploieşti.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul operaţional al  Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
De la locaţiile vizate poliţiştii au ridicat 130.000 de euro si 2000 de lire, precum şi o serie de documente şi înscrisuri, susceptibile a proveni din activitatea infracţională.
 
Totodată, faţă de 5 persoane, toate din municipiul Ploieşti, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri legale.