PERCHEZIŢII LA O PERSOANĂ BĂNUITĂ  DE CONTRABANDĂ
 
 
Joi, 30 ianuarie a.c.,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat două percheziţii pe raza judeţului, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă şi la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de aceasta. 
Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna iunie 2019 şi până în prezent, persoana bănuită ar fi colectat, deţinut, transportat, depozitat şi vândut, pe raza judeţului Prahova, ţigarete provenite din contrabandă.
La domiciliul persoanei vizate au identificate şi indisponibilizate 12.376 ţigarete diferite mărci precum şi suma de 25.000 lei, susceptibile a proveni din activitatea infracţională. 
Totodată, la punctul de lucru al societăţii comerciale, au fost identificate 7560 ţigarete şi 12 litri băuturi spirtoase, fără documente justificative de provenienţă, sens în care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.
În urma acestor activităţi, un bărbat de 44 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. 
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.