,,Impreuna pentru dizabilitate, impreuna pentru incluziune”.Comunicat Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic Romania Filiala Prahova

Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic Romania Filiala Prahova, in parteneriat cu: Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati Prahova, Asociatia Noi si Ceilalti, Fundatia Estuar, Asociatia Curcubeul Autismului, Asociatia Sindrom Down Ploiesti, si co-organizatori: Casa de Cultura ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiesti, organizeaza în ziua de 3 decembrie 2019, între orele 12.00 şi 14.00, în Ploiesti, în zona spatiului pietonal din fata Consiliului Judetean Prahova, o adunare publica.

 

Scopul adunării publice îl constituie marcarea Zilei Internationale a Persoanei cu Dizabilitati sub mottoul ,,Impreuna pentru dizabilitate, impreuna pentru incluziune”.

 

  Astfel, se exprimă încă o dată şi foarte categoric apelul la întreaga societate pentru a găsi cele mai bune măsuri de încurajare a participării active a persoanelor cu dizabilităţi. Responsabilizarea comunităţii se poate defini prin creşterea şi diversificarea tipurilor de servicii educaţionale, sociale, de sănătate etc., a formelor de pregătire pentru ocupare şi socializare, prin intensificarea acţiunilor de accesibilizare a mediului fizic, îndeosebi, prin schimbarea atitudinilor negative în atitudini pozitive, de suport şi încurajare.

 

Ea are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu handicap în fiecare aspect al vieţii sociale, economice, culturale şi politice.

 

Toate aceste evenimente care celebrează Ziua Internaţională a Solidarităţii cu Persoanele cu Dizabilităţi promovează într-un mod foarte eficace, convingător şi emoţionant, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi ne arată cum putem noi, ceilalţi, să contribuim în mod concret la acest proces, ajutându-i să participe egal şi plenar în societate şi modelând viitoarea dezvoltare sustenabilă pentru TOŢI!

3 decembrie constituie un reper şi îndeamnă la reflecţie ! Fiecare zi a anului înseamnă însă câte un pas spre conştientizare şi acţiune pentru ca toţi copiii şi adultii cu dizabilităţi să trăiască demn şi să contribuie la viaţa comunităţii, indiferent de abilităţile lor .

La adunare vor participa circa 200 persoane.