Ploiesti.Programul manifestarilor de 1 decembrie 2019
 
Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti invită ploieştenii să participe la acţiunile organizate, în municipiul nostru, cu prilejul Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie 2019. 
Municipalitatea ploieşteană organizează în această importantă zi naţională o serie de activităţi menite să cinstească memoria neamului şi să aducă bucurie în inimile noastre. 
Astfel, începând cu ora 09.30, se va derula ceremonialul de instalare a Gărzii, la Catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul” şi ulterior cel de realizare a dispozitivului.
Sosirea persoanelor oficiale (oficialităţi locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă şi retragere) va avea loc începând cu ora 11.00, când se va intona Imnul de Stat al României şi se va desfăşura ceremonialul salutului drapelului de luptă. 
Ulterior, se va oficia o ceremonie religioasă, urmată de alocuţiuni ale oficialităţilor locale. 
 Acţiunea va continua cu  depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori, la Catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul”.
Cei prezenţi la eveniment se vor putea bucura de tradiţionala paradă militară, când trupele însoţite de tehnica militară vor defila, conform planului stabilit de Garnizoana Ploieşti. 
În programul dedicat celebrării Zilei Naţionale a României va fi inclusă şi festivitatea de premiere a  proiectului educaţional “CAUTĂ EROII LA TINE ACASĂ”, prilej cu care primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, va acorda premiile municipalităţii câştigătorilor concursului amintit. 
Facem precizarea că, acţiunea de oferire a porţiilor tradiţionale cu fasole şi cârnaţi se va desfăşura în parcul Mihai Viteazul.
Menţionăm că,  în municipiul Ploieşti, circulaţia rutieră va fi oprită pe tronsonul strada Take Ionescu – Parcul Mihai Viteazul (sensul giratoriu) , în ziua de 30 noiembrie 2019, în intervalul orar 09.00-11.00 pentru repetiţiile necesare desfăşurării paradei militare, iar duminică, 1 decembrie 2019, traficul rutier se va opri, pe tronsonul amintit,  între orele 10.00-13.30. 
Ploieştenii sunt rugaţi să înţeleagă această situaţie şi să utilizeze rute ocolitoare de circulaţie în perioadele de timp amintite. 
În seara Zilei Naţionale, de la ora 18.00, ploieştenii vor  putea admira un moment inedit, respectiv o frumoasă ceremonie militară  de retragere cu torţe, care se va desfăşura de la esplanada Palatului Administrativ spre Bulevardul Republicii, până spre zona monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.
Totodată, primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, invită copiii, însoţiţi de părinţi şi bunici, să i se alăture, în număr cât mai mare, la aprinderea iluminatului festiv de sărbători din Ploieşti, eveniment, care va avea loc la ora 18.15, la bradul de Crăciun al municipalităţii, în faţa Palatului Administrativ. 
Ploieştenii sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare la toate manifestările organizate de Primăria Municipiului Ploieşti cu prilejul „Zilei Naţionale a României”. 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti