PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI IMPLICATE ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL DE DROGURI DE RISC

                                                COMUNICAT IPJ PRAHOVA 

 
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au investigat, în cursul lunii noiembrie 2019, activităţile infracţionale ale unei grupări implicate în traficul internaţional de droguri de risc (cannabis), grupare ce acţiona pe raza judeţului Prahova.
 
Din cercetări a reieşit că  membrii grupării ar fi introdus în ţară cantităţi importante de cannabis, procurate din Spania. Ulterior, drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane, de pe raza judeţului Prahova.
 
La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi D.I.I.C.O.T. au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a membrilor grupării, ulterior fiind efectuate 2 percheziţii domiciliare, la locuinţele acestora. 
 
Astfel, au fost ridicate aproximativ 4 kg. de cannabis,  2.550 de euro şi 1.900 de lei.
 
După finalizarea audierilor, faţă de doi membri ai grupării  a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 22 noiembrie a.c., Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
 

 

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul B.C.C.O. Alba-Iulia şi al Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.