Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au  destructurat o grupare infracţională organizată
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au documentat şi destructurat o grupare infracţională organizată, ai căror membri ar fi fost profilaţi pe comiterea de infracţiuni de şantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Miercuri, 6 noiembrie, în cadrul cercetărilor efectuate sub directa coordonare a D.I.I.C.O.T. -  Serviciul Teritorial Ploieşti, privind comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au efectuat 10 percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti, la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte.  
 
În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic. 
 
În urma cercetărilor a rezultat faptul că, membrii grupării, folosindu-se de acte de violenţă şi şantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuinţa uneia dintre victime, unde ar fi distrus un  autoturism şi a alte bunuri.
 
De la locaţiile vizate, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională: bani (aproximativ 40.000 de euro), documente şi înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii şi alte obiecte contondente.
 
10 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.
 
Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R..
 
La percheziţii au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ