Festivalul Naţional Studenţiada 2019
 
Liga Studenţilor din Centrul Universitar şi Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti organizează Festivalul Naţional Studenţesc STUDENŢIADA 2019, ediţia cu numărul XIII,  în perioada 4-9 Noiembrie 2019.  
 
Festivalul Naţional Studenţiada 2019 este un proiect marca Uniunea Naţională a Studenţilor din România, fiind destinat exclusiv studenţilor. Anul acesta celebrăm 30 de ani de la Revoluţia din 1989, prin urmare festivalul va avea tematica Marea Revoluţie din 1989. 
În perioada 4- 9 Noiembrie 2019, studenţii celor 5 facultăţi, vor participa la 12 activităţi cu scop educativ,cultural sportiv şi social, conform următorului program: 
       Luni 4 Noiembrie  
Ora 12:00: Deschiderea oficială a festivalului STUDENŢIADA 2019 în Amfiteatrul AP9 al Universităţii Petrol- Gaze din Ploieşti. Tema deschiderii este ,,Retrospectivă asupra direcţiei sistemului educaţional românesc în învatământul superior la 30 de ani de la Revoluţia din 1989”.  
 
Ora 21:00:  Seara luminilor, activitate care se va desfăşura în Centrul oraşului Ploieşti. În cadrul acestei activităţi, studenţii Universităţii Petrol- Gaze din Ploieşti vor aprinde lumânări în centrul oraşului în memoria tuturor oamenilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei din 1989. 
      Marţi 5 Noiembrie  
Ora 08:00: Donare de sânge la Centrul de transfuzie  sanguină Ploieşti, în cadrul acestei activităţi dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos, dar totodată, să demarăm o campanie de conştientizare cu privire la lipsa acută de sânge, vital pentru a salva vieţi, în spitalele din România.  
 
Ora 12:00: Campionatul de Tenis de Picior se va desfăşura în Sala de Sport a Universităţii Petrol- Gaze din Ploieşti. Sportul înseamnă sănătate şi sănătatea înseamnă viaţă, tinerii studenţi îşi vor arăta abilităţile sportive în cadrul evenimentului mai sus menţionat. 
 
Ora 15:00: Preselecţii pentru Balul Bobocilor în incinta Clubului Da’Mask;  Întrucât ştim că titlul de Miss&Mister Boboc este foarte râvnit, studenţii de anul I ai celor 5 facultăţi din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti vor putea participa la preselecţiile organizate de voluntarii organizaţiei. 
 
Ora 22:30: Botezul Bobocilor în incinta Clubului Da’Mask- vom iniţia bobocii în tainele petrecerilor studenţeşti organizate de Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti.  
 
Miercuri 6 Noiembrie   
 
Ora 08:00: Donarea de sânge- Centrul de transfuzie sanguină Ploieşti. Voluntarii vor continua cu campania de donare, deoarece sunt conştienţi cât de important este sângele pentru viaţă. 
 
Ora 11:00: Campionat de Ping-Pong- Sala de Sport UPG. Studenţii vor continua cu demonstrarea abilităţilor sportive într-un campionat de ping-pong. 
 
Ora 19:00 Seara de film- Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti. După activităţile sportive desfăşurate de studenţi, un eveniment liniştit cum ar fi vizionarea unui film este bine primit, de aceea pentru a încheia frumos ziua, studenţii vor viziona un film clasic. 
 
Joi 7 Noiembrie  
 
Ora 10:00- Cea mai frumoasă cameră de cămin. Această activitate va fi desfăşurată pentru studenţii care sunt cazaţi în incinta campusului Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, activitate în cadrul cărora studenţii îşi vor arăta talentul în design interior.
 
Ora 19:00- Seara de socializare- Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti. Pentru că nimic nu întrece relaţiile interumane, în cadrul evenimentului de socializare, participanţii se vor cunoaşte şi vor derula activităţi interactive prin intermediul educaţiei non-formale. 
 
Vineri 8 Noiembrie  
 
Ora 09:00- Student trip.  Pentru a  răsplăti eforturile   studenţilor, dar şi pe cele  ale voluntarilor implicaţi în evenimentele festivalului, echipa Ligii Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti a pregătit un eveniment surpriză, cu scop recreativ. 
 
Sâmbătă 9 Noiembrie  
 
Ora 10:00- Trainig time! Sâmbătă este finalul festivalului, studenţii participanţi vor avea parte de două training-uri pe educaţie non-formală, cu teme de actualitate : un training de „Comunicare eficientă„ - trainer Antonia Pătraşcu şi training de „Educaţie financiară” - trainer Florin Stănică. 
 
 
 
Toţi tinerii care doresc să participe la aceste activităţi trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/ETuaJma1UN8QiRnp9
 
 
sursa:Comunicat de presa  Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti