Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni şi studenţi, marca Un Strop de Fericire, 4-8 noiembrie 2019

Asociaţia „Un Strop de Fericire” organizează în perioada 4-8 noiembrie 2019, pentru al şaselea an consecutiv, Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni şi studenţi. Proiectul s-a născut din nevoia de a oferi oportunităţi de educaţie practică pe care liceenii şi studenţii nu le au în cadrul sistemului de învăţământ. Prin urmare, aceasta pune la dispoziţia tinerilor ateliere de lucru cu specialişti, vizite de studiu, o conferinţă inspiraţionala şi mult aşteptatul concurs de idei de afaceri.

Obiectivul nostru este acela de a oferi tinerilor oportunităţi practice de învăţare, construind, totodată, o punte de colaborare între tineri şi companii.

Pe parcursul săptămânii, tinerii vor beneficia de experienţa mai multor experţi în domeniul antreprenoriatului. 

Suntem bucuroşi să anunţăm prezenţa Ullei Luukas, Head Coach Master Team Coach, Team Synergy Practitioner şi leader al multipremiatei Tiimiakatemia, Academia de antreprenoriat din Finlanda care a inovat conceptul de pregătire în domeniul antreprenorial.

Un alt invitat important care onoreaza evenimentul nostru, este Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, care pe 5 noiembrie, la Conferinta” Povesti de sucees”,va inspira tinerii adolescenti prezenti cu modele din lumea reala de afaceri.

 

Vedeta, ca întotdeauna, se anunţă a fi concursul de idei de afaceri, găzduit ,şi de această dată, de AFI Ploieşti, in data de 7 noiembrie 2019.

Tinerii creativi şi cu idei pe măsură, cu sau fără cunoştinţe teoretice despre antreprenoriat, sunt invitaţi să îşi facă echipa şi să se înscrie la concurs.

Juriul premiază inovaţia, planul de afaceri bazat pe calcule simple, de baza, indicate prin formularul de înscriere, discursul de vânzări şi creativitatea în reprezentarea standului.

Echipele câştigătoare beneficiază de internshipuri pe timpul vacanţei de vară în cadrul companiilor partenere, cât şi de o experienţă inedită, o vizită la Academia Titi Aur, un model inovativ de afacere şi o experienţă obligatorie pentru orice conducător auto responsabil. 
Două dintre multipremiatele echipe de robotică ale liceenilor din Ploieşti, pe lângă alte 25 de echipe formate din elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu şi-au anunţat deja participarea la concurs. Înscrierile continuă până pe data de 1 noiembrie 2019 şi se realizează online pe pagina http://www.stropdefericire.ro/saptamana-antreprenoriatului-editia-6-2019/.

La evenimente participă tineri din comunitatea ploieşteană, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, sub coordonarea prof. Ranenfir Alina, fiind printre iniţiatorii şi susţinătorii ideii. Mai multe companii şi instituţii din mediul de afaceri local îşi pun la dispoziţie resursele pentru a face posibil acest eveniment la care vor fi prezenţi peste 500 de tineri.

Prin implicarea în proiect, Asociaţia “Un strop de fericire” îşi propune ca, prin intermediul Centrului de Tineret, să ofere tinerilor acces la o arie cât mai largă de oportunităţi de educaţie practică şi de dezvoltare a competenţelor de bază, în conformitate cu cerinţelor pieţei muncii actuale.

Detalii despre proiectele asociaţiei sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale FacebookLinkedIn şi YouTube.

 

Evenimentul este organizat cu spijinul Proleasing Grup, Metigla, Patronatului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii Prahova, Consiliulului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, AFI Ploieşti, TMT Analysis , Kredo , Consiliului Judeţean Prahova, Colegiului  Naţional Mihai Viteazul Ploieşti.

Sursa:Comunicat Asociaţia „Un Strop de Fericire”