Scoala de teatru si dans Diafun - premii importante la Festivalul National al Tetrelor de Revista de la Busteni .

Scoala de teatru si dans Diafun a participat weekendul trecut pentru a doua oara la Festivalul National al Tetrelor de Revista de la Busteni , acesta fiind cel mai longeviv festival din tara .

Traditia lui este prahoveana, (ploiesteana )  fiind creat de Antoaneta Trifu, cea care scrie texte de teatru pentru copii si le si regizeaza.

Festivalul National al Tetrelor de Revista a debutat   la Ploiesti, la Palatul Copiilor, creionand multe destine dar si copilarii de neuitat. Din trupa veche a facut parte si Diana Uta ( astazi coordonatoarea trupei "Diafun" ) .

Totul a inceput din dorinta de a duce mai departe aceasta pasiune, teatru... chiar teatru de revista ,  acest gen care implica o imbinare perfecta a teatrului, dansului si muzicii.

Echipa Diafun este formata din 16 copii, fara buletin, care lucreaza saptamanal pentru a scoate la rampa un spectacol complex ce depaseste o ora, pe care nu o simti cum zboara.

Anul acesta au pregatit piesa "Printesa mofturoasa" textul apartine Antoanetei Trifu, responsabila de muzica Roxana Furtuna, iar coregrafia, regia si costumele Diana Uta.

Aceeasi echipa a prezentat anul trecut piesa "Fat Frumos cand era mic" iar succesul nu a intarziat sa apara.

Duminica dimineata, de Florii, au intrat in concurs, alaturi de alte 12 trupe de teatru din tara, iar dupa amiaza juriul i-a tot chemat pe scena si i-a felicitat , apoi au tras linie si au numarat diplomele si cupele !PREMIILE : 

Premiul 1 - pentru cel mai bun spectacol

Premiu -  pentru cea mai buna regie.

Premiu - pentru cea mai buna coregrafie " in memoriam Zoe Martin "

Premiul 1 acordat solistelor Daria Radu si Daria Udrea.

Premiu pentru interpretare David Bal (pentru rolurile de imparat, zmeu si neamt)

Premiu - pentru interpretare Stefania Moldoveanu (pentru rolul printesa mica)

Premiu - pentru interpretare Erika Bosovei (pentru rolurile de Imparateasa si Zizik )

Premiu - pentru interpretare Albert Cucuteanu (pentru rolurile Bobo si Japonezul)

Asadar ...primavara se numara trofeele in familia Diafun.Pentru cei interesati de un astfel de spectacol, sa stiti ca ii puteti urmari in perioada urmatoare in Ploiesti, la spectacolele organizate cu ocazia Zilelor Orasului Ploiesti (20 mai - scena de la Sala Sporturilor) dar si in cadrul Festivalului "Magie, feerie si povesti" (3 iunie - scena mare din Centrul Orasului Ploiesti) .

Sunt copii, sunt ploiesteni, sunt talentati, sunt uniti, au vointa, au credinta, au energie, au umor, au chef de joc si joaca - asta i-a adus in familia Diafun.