POLITISTII PRAHOVENI AU EFECTUAT O ACŢIUNE FULGER ÎN MUNICIPIUL PLOIEŞTI

.  
*DOUĂ ORE DE SGURANŢĂ MAXIMĂ CU PESTE 250 DE LUCRĂTORI ANGRENAŢI  ÎN ACESTE ACTIVITĂŢI. * 
Joi, în intervalul orar 16:30-18:30, pe raza municipiului Ploieşti, a avut loc o amplă acţiune în care au fost angrenaţi un număr de 223 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, dar şi 41 de jandarmi. 
Activitatea a fost desfăşurată atât în zona intrărilor/ieşirilor din municipiu, în zona societăţilor comerciale de alimentaţie publică din împrejurul unităţilor de învăţământ, în zona pieţelor agroalimentare din municipiul Ploieşti, dar şi pe principalele trasee RATP, în zona parcurilor, a gărilor şi a autogărilor . 
Scopul acţiunii a fost acela de a identifica şi sancţiona persoanele care încalcă legislaţia rutieră, persoanele care efectuează acte de comerţ ilicit în zona pieţelor, persoanele bănuite de comiterea de furturi din buzunare pe principalele trasee RATP, precum şi a persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială. 
Astfel, timp de două ore, cei 264 de lucrători, au legitimat 851 de persoane, au fost verificaţi 20 de agenţi de pază, precum şi 4 sisteme de alarmă, dar şi 5 sisteme de supraveghere. 
Totodată, au fost controlate 188 de societăţi comerciale, 380 de participanţi la trafic, precum şi 32 de bagaje. 
În cauză, au fost constatat şi aplicate 217 sancţiuni contravenţionale în valoare de 68.315 lei, dar şi două infracţiuni la regimul rutier, ocazie cu care au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influenţa substanţelor psihoactive. 
Dintre contravenţiile constatate, amintim sume de bani nefiscalizate, bunuri alimentare oferite spre vânzare fără a deţine documente de provenienţă, bunuri lactate al căror termen de valabilitate era expirat, dar şi nerespectarea măsurilor minimale de securitate a unităţilor. 
Mai mult, în urma neregulilor constatate, au fost reţinute trei permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, precum şi trei seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, fiind confiscată şi cantitatea de 642 kg de produse alimentare în valoare de 6.117 lei, oferite spre vânzare în mod ilegal. 
Acţiunile de acest gen vor fi desfăşurate constant, în vederea prevenirii producerii de fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică . 

Sursa, foto si video  :IJP Prahova