O seară deosebită la Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“
Organizaţia Umanitară CONCORDIA a organizat joi, 26 septembrie 2019, la Teatrul Odeon, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“, aflat deja la a V-a ediţie. 
Evenimentul a avut loc sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinul copiilor şi tinerilor din casele de tip familial CONCORDIA din judeţul Prahova. În acest an, CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituţionalizare pentru centrele de plasament mari, în ultimii doi ani inaugurând trei case de tip familial în Ariceştii Rahtivani. Aici locuiesc copiii pentru care reintegrarea familială nu a fost posibilă, unde ei găsesc speranţa, sprijinul şi dragostea de care au atâta nevoie.
„În România anului 2019 sunt aproximativ 17.000 de copii în sistemul rezidenţial de protecţie. Unul din trei copii şi-a petrecut 90 % din viaţă în acest sistem. […] CONCORDIA şi-a început activitatea sa în 1991, luând copii din stradă, unul câte unul, care nu ştiau unde le sunt părinţii şi, de cele mai multe ori, fără acte de identitate şi a încercat să îi ducă departe de mirajul străzii, la Ferma pentru Copii CONCORDIA, un centru de plasament care adăpostea şi ocrotea 72 de copii, pentru a creşte şi a se dezvolta frumos. În această seară mi-am dorit să ne amintim de unde am plecat în sistemul de protecţie a copilului în România, dar şi să conştientizăm că este încă multă treabă de făcut.” – Diana Certan, Reprezentant Conducere Executivă CONCORDIA România.
Oaspeţi de seamă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, Excelenţa Sa Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, şi 300 de invitaţi s-au bucurat de un concert extraordinar susţinut de Niko Leopold Quartet (Austria), moment care a avut loc cu sprijinul Excelenţei Sale Domnul Thomas Kloiber, directorul Forumului Cultural Austriac la Bucureşti. 
Pe scena Teatrului Odeon, au urcat Luiza Zan & Jazzpar Trio care ne-au adus sound-ul şi farmecul anilor ’30 şi Corul CONCORDIA, powered by SUPERAR, sub îndumarea Prof. Teodora Nistoroiu. Corul adună împreună copii din medii sociale diferite, punând accent pe bucuria de a cânta, dezvoltă încredere, respect şi înţelegere reciprocă. Copiii au cântat alături de prietenii lor, artiştii Daniel Dumitraşcu (pian), Eduard Stoica (solist), Alexandru Dumitraşcu (percuţionist). 
„Evenimentul de astăzi face referire la importanţa caselor de tip familial cu capacitate mică, aflate în mijlocul comunităţii. Felicit CONCORDIA pentru modul în care şi-a adaptat serviciile pentru a răspunde nevoilor sociale actuale, punând foarte mare accent pe calitate! CONCORDIA ne arată că mereu este loc pentru bine şi pentru caritate în viaţa noastră. Vreau ca povestea acestor copii să fie una fericită, îmi doresc ca ei să se bucure de anii copilăriei, să zâmbească, să se joace.”  - Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României.
„Aşa cum a fost demonstrat la nivel global, structurile de tip familial sunt cel mai eficient mod de îngrijire a dezvoltării şi educaţiei copilului în cazul în care propria familie ori nu există, ori nu-l poate îngriji. Acel model a fost adoptat şi implementat, de asemenea, de CONCORDIA cu mult succes.” - Excelenţa Sa Doamna Isabel RAUSCHER, Ambasadorul Austriei la Bucureşti.
Gazda evenimentului a fost, pentru al V-lea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.
Parteneri PLATINUM: Ambasada Austriei la Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Teatrul Odeon Bucureşti, Angelli Spumante & Aperitive S.R.L., The Grand, Tymbark.
Sponsori SILVER: Alliance Healthcare România, PEPCO România.