Percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt de şi din auto, de pe raza municipiului Ploiesti
 
Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oaşului Plopeni, au efectuat patru  percheziţii la domiciliul unor persoane bănuite de furt calificat. Trei mandate de aducere au fost puse în aplicare. 
La data de 25 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat patru percheziţii pe raza municipiului Ploieşti şi oraşului Plopeni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt de şi din auto, de pe raza municipiului Ploieşti. 
Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile august-septembrie 2019, persoanele bănuite ar fi sustras pe timp de noapte, mai multe bunuri din autoturismele parcate pe raza municipiului, precum bani, carduri bancare, combustibil, dar şi un autovehicul. 
Trei persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri. 
 
Activităţile au beneficiat de suportul tehnic al poliţiştilor din cadrul Direcţiei de operaţiuni Speciale. 
La percheziţii au participat şi jandarmi. 
În urma acestor percheziţii, doi bărbaţi din Brăila bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri vă informăm că au fost prezentaţi Judecătoriei Câmpina, ocazie cu care judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile. 
Persoana condusă la sediul poliţiei, cu ocazia acestor percheziţii, a fost reţinută pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi a fost prezentată Judecătoriei Ploieşti, ocazie cu care faţă de aceasta s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.Faţă de cele trei persoane conduse la sediul poliţiei în urma percheziţiilor de miercuri, 25 septembrie a.c., a fost luată măsura preventivă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, au fost  prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală. 
 
Sursă:Comunicat IJP Prahova  
Foto cu caracter ilustrativ