Karpatia Horse Show,editia a 6 a,la Domeniul Cantacuzino de la Floreşti Prahova
 
Karpatia Horse Show, ediţia a VI-a, singurul eveniment ecvestru de acest nivel din România, va avea loc anul acesta în perioada 27 – 29 septembrie şi va găzdui un Concurs Complet Internaţional de 4* - reprezentând o nouă premieră pentru sportul românesc. Cai şi călăreţi din toată lumea revin la Floreşti pentru un eveniment sportiv unic în Europa de Sud-Est care le va aduce punctaje valoroase pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Domeniul Cantacuzino de la Floreşti, Prahova, va fi din nou gazda spectacolului unic al echitaţiei de top mondial, unde eleganţa şi performanţa sportivă se vor împleti şi de această dată cu prestigiul istoric, dând tonul general al celor trei zile petrecute în aer liber alături de cai.
 
Evenimentul invită la o evadare completă din cotidian pentru prieteni şi întreaga familie, la doar o oră distanţă de Bucureşti şi Braşov.
Organizatorii au pregătit şi numeroase activităţi pentru un public variat, printre care se numără ateliere creative, demonstraţii ecvestre, tir cu arcul, experienţe culinare, aventura park, târg de lifestyle ecvestru, programul cuprinzând, de asemenea, numeroase alte surprize, inclusiv concerte în aer liber. 
 
Palatul Micul Trianon, monument istoric cu o semnificaţie aparte, va străjui Concursul Complet de echitaţie care reuneşte trei ramuri ale sportului ecvestru: dresaj, cross-country şi sărituri peste obstacole, fiecăreia fiindu-i consacrată o zi. De altfel, parcul Domeniului, fondat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, care se întinde pe o suprafaţă vastă de 130 de hectare, a fost conceput să cuprindă inclusiv un peisaj adaptat plimbărilor călare.
Originea probei complete de călărie se regăseşte în concursurile la care participau în trecut descendenţi ai marilor familii nobiliare şi ofiţeri de cavalerie, demonstrând abilităţile excepţionale ale cailor. Gata pentru parade maiestuoase, caii îşi dovedeau graţia şi legătura strânsă avută cu omul, realizând mişcări elaborate – cuprinse acum in proba de dresaj, care se derulează în cadrul Karpatia Horse Show în ziua de vineri, 27 septembrie. A doua zi, concurenţii vor parcurge până la 6 kilometri pe teren variat, cu păduri şi coline, sărind peste obstacole naturale spectaculoase şi iazuri, dovedindu-şi rezistenţa şi viteza în orice condiţie de mediu. Toate acestea reprezintă proba de cross-country programată sâmbătă, 28 septembrie. Această probă aminteşte, de asemenea, de sarcinile ofiţerilor de depeşă care aveau de livrat un mesaj important într-un timp record, între localităţi îndepărtate. Publicul este invitat, cu acest prilej, la o promenadă pe întregul Domeniu, urmărind evoluţia fiecărui concurent şi provocările aduse de fiecare obstacol amenajat într-un punct de belvedere.
 
Proba finală, de duminică, 29 septembrie, cea de sărituri peste obstacole mobile (show jumping) era şi este menită să evidenţieze toate calităţile primelor două probe la un nivel esenţial, cuplul cal-călăreţ reuşind să execute salturi în cadenţă precisă, contra-cronometru, pe un parcurs care solicită abilităţi tehnice şi de strategie, susţinute de o condiţie fizică ireproşabilă a unui astfel de cal - campion.
 
O coincidenţă este faptul că proba de concurs complet a devenit disciplină olimpică în anul 1912, când se derula construcţia Palatului Micul Trianon de la Floreşti.
 
La Karpatia Horse Show, publicul este invitat să ia parte la unul dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate calului din România, desfăşurându-se anual, asemeni evenimentelor de ţinută care au loc în ţările cu tradiţie neîntreruptă din istoria acestui sport.
 
Karpatia Horse Show înseamnă trei zile fantastice în compania cailor şi zeci de zâmbete de uimire, înseamnă spectacolul complet al performanţei sportive – dresaj, cross country, sărituri peste obstacole -, întâlnirea cu mari maeştri din atelaje, demonstraţii de working equitation, plimbări în natură cu o mulţime de activităţi pentru prieteni şi întreaga familie, cu timp pentru detaşare şi relaxare pe unul dintre cele mai frumoase domenii nobiliare din România.
 
Evenimentul promovează apartenenţa la un set de valori şi un lifestyle inspirat de nobleţea cailor, bucuria de a fi la promenadă şi de a redescoperi o parte semnificativă a istoriei şi patrimoniului României prin vizitarea Domeniului Cantacuzino de la Floreşti. Participarea la eveniment cuprinde şi o valenţă caritabilă, o parte dintre fondurile strânse prin vânzarea biletelor fiind direcţionate către consolidarea Domeniului şi a Palatului Micul Trianon care necesită intervenţii imediate de restaurare.
 
Biletele şi abonamentele achiziţionate în avans de pe site-ul bilete.ro şi de la punctele de vânzare bilete.ro beneficiază de discounturi de până la 60%. Copiii între 3 şi 14 ani beneficiază de preţuri preferenţiale, iar accesul le este permis doar însoţiţi de părinţi. Copiii cu vârste de până la 2 ani au acces Gratuit.
 
Pînă pe 25 Septembrie :
 
• preţul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 50 de lei pentru adulţi, 70 de lei pentru un adult + 1 copil şi 90 de lei pentru un adult + 2 copii. 
• preţurile biletelor valabile o singură zi: 27, 28 sau 29 Septembrie sunt: 35 de lei pentru adulţi, 55 de lei pentru un adult + 1 copil şi 70 de lei pentru un adult + 2 copii. 
În zilele de desfăşurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziţiona şi de la punctele de acces în incinta Domeniului Cantacuzino – Floreşti, Prahova.