PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA INFRACŢIUNILOR DE CAMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ
Astăzi, au avut loc 7 percheziţii în municipiul Ploieşti şi oraşul Mizil, într-un caz de  cămătărie şi şantaj._*
 
Politiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea  unui  grup infracţional organizat profilat pe comiterea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.
 
Joi, 5 septembrie 2019, au desfăşurat 7 percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite, în urma cărora au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 61.300 de lei, 5.000 de euro, bijuterii, 12 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri.   
 
Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2013-2019, membrii grupării ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens. În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.
 
Nouă mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
În activităţi au fost angrenaţi şi luptări ai Serviciului Acţiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova,â precum şi jandarmi.
Sursa:Comunicat IPJ Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ