Eroul de la ISU Prahova.Un pompier a salvat viaţa unui băieţel, luat de apele învolburate ale râului Proviţa
 15 minute au fost vitale pentru a salva viaţa micuţului Săndel!
 
Sunt puţini cei care sar în sprijinul semenilor chiar şi atunci când sunt în timpul liber, aşa cum a făcut şi colegul nostru, plt. Maj. Crîşmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenţie Băicoi.
Colegul nostru se află în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în braţe, care strigă după ajutor.
Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla şi s-a deplasat de urgenţă la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunţat evenimentul la 112 şi fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilaşi care au fost luaţi de apele învolburate ale răului Proviţa.
Acesta a înotat pe o distanţă de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilaşi. În acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine şi îl atenţiona permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenţii foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni şi stufăriş.
Într-o clipă a zărit chipul băieţelului, astupat de apă până la gât. Acesta a rămas pe o insuliţă formată în mijlocul apei, agăţându-se de scoarţa de la căruţă şi strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaş, salvatorul l-a luat în braţe şi a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiţii de siguranţă.
Atitudinea pompierului a avut un impact emoţional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranţa în ochii celui pe care l-a salvat.
Colegul nostru a fost motivat de dorinţa de a-şi ajuta semenii aflaţi la nevoie şi este conştient că de cele mai multe ori secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte. În ochii eroului am citit o emoţie uriaşă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristeţe şi neputinţă pentru că nu a reuşit să îl salveze şi pe frăţiorul lui.
Înainte de toate, eroul nostru este un obişnuit. Portretul de familie dezvăluie soţia şi două fetiţe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflaţi la nevoie.
Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acţionat, conducerea instituţiei l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă.