GRUPARE DE TRAFICANŢI DE MINORE, DESTRUCTURATĂ DE POLIŢIŞTII DE LA  CRIMĂ ORGANIZATĂ
 
Potrivit IPJ Prahova,poliţiştii de la  crimă organizată şi procurorii DIICOT Ploieşti au destructurat o grupare de traficanţi de minore care acţiona pe raza judeţului Prahova. 29 de persoane au fost aduse la audieri.
 
Astfel, din cercetări a reieşit faptul că, începând de anul trecut, 3 bărbaţi ar fi recrutat şi exploatat, în vederea practicării prostituţiei, 3 minore cu vârste între 14 şi 16 ani. Aceasta se realiza atât prin intermediul unor anunţuri pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii (domiciliul clienţilor sau locuri de cazare).
 
La data de 24.07.2019, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare în comuna prahoveană Gherghiţa, cele 3 persoane bănuite fiind aduse cu mandat la sediul unităţii de parchet. De asemenea, alte 26 de persoane au fost aduse de poliţişti pentru a fi audiate.
Minorele au fost fie redate familiilor, fie plasate în centre de protecţie socială.
 
De la locaţiile vizate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri şi telefoane mobile.
 
Faţă de cei 3 bănuiţi, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.
Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale. 
La percheziţii au participat şi jandarmi.
Sursa:IPJ Prahova
Foto cu caracter ilustrativ