La un pas de tragedie. O tentativă de omor, a eşuat în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti
 
Ploieşti, România, anul 2019.
 
 
Marţi seară, doi tineri erau la un pas să fie omorâţi, în faţa blocului, în care aceştia locuiesc.
 Potrivit ziarulincomod.ro, un grup de etnie rromă, i-a atacat pe cei doi, cu săbii şi topoare, cei doi tineri având noroc, că în acele clipe a trecut o patrulă de poliţie, ceea ce a însemnat salvarea vieţii acestora.
Din nefericire, cei doi tineri au suferit răni deosebit de grave, fiind transportaţi la UPU Prahova.
 
Cum s-a întâmplat totul?
 
Marţi seară, în jurul orei 23.00, cei doi erau în faţa blocului în care locuiesc, acolo se afla şi un grup de bărbaţi care discutau în contradictoriu.
Tinerii se cunoşteau din vedere, fiind vecini de cartier, însă în trecut nu au avut probleme.
 Unul din agresori, l-ar fi întrebat pe un băiat din cei doi, dacă vrea să bea împreună o sticlă de vin, iar acesta l-a refuzat, moment în care o femeie cu care se certa l-a batjocorit spunându-i că” toată lumea îi refuză compania”.
Din acel moment ar fi izbucnit scandalul.
 
Cel refuzat, s-a enervat din senin şi le-a spus celor doi “lasă că vedeţi voi cine sunt eu în oraşul ăsta”.
 
După câteva momente, la faţa locului a venit o maşină Opel Insigna din care au coborât patru persoane, acestea alăturându-se grupului de acolo, iar din senin au mai apărut cateeva persoane.
 
Înarmaţi cu topoare şi cuţite pentru doi tineri...
 
 Potrivit victimelor, aproximativ 15 indivizi de etnie rromă, erau înarmaţi cu cuţite, iar unul dintre ei i-a aplicat unuia dintre tineri un cuţit de vânătoare în abdomen.
După aceea, a fost lovit cu cuţitul în gură, i-au spart dinţii şi a avut nevoie de cusături.
 Un alt individ a scos din portbagajul maşinii, (Opelul Insigna) o sabie şi, ţinând-o cu ambele mâini, a vrut să-l lovească pe al doilea tânăr în cap.
Tânărul a avut reflex, şi-a pus mâinile în cap, altfel sabia îi tăia capul, sabia tăindu-i o mână până la os, muşchii şi tendoanele de aceasta, momentan tânărul este în spital, a fost operat şi urmează a fi transportat la un spital din Capitală.
 
” M-au lovit şi pe mine cu sabia în cap şi în acel moment mi-a picat portofelul, iar unul dintre indivizi mi l-a furat. A doua zi un poliţist mi-a spus că l-a găsit pe capota maşinii lui, dar fără bani în el şi mi l-a returnat.
 
Ne loveau cu pumnii şi picioarele şi singurul motiv pentru care am scăpat fără să fim omorâţi este acela că întâmplător o patrulă de la Secţia nr. 4 de Poliţie a trecut prin zonă şi când a văzut ce se întâmplă a oprit şi a chemat salvarea şi criminalistică. Am fost duşi la spital, iar ulterior am fost chemat de patru ori la poliţie să dau declaraţii. Am făcut şi plângere penală, am fost să iau şi certificat medico-legal. Cu toate acestea, nici până în ziua de azi agresorii nu au fost prinşi. Poliţiştii au zis că au fost să-i caute acasă, în cartierul Bereasca, dar nu i-au găsit, s-ar fi ascuns. Este incredibil că după două zile astfel de agresori, care omoară oameni pe stradă la comanda unuia care vrea să se dea mare, sunt încă în libertate! Noi ploieştenii ne-am săturat să trăim într-un oraş atât de riscant pentru noi şi pentru copiii noştri! În ultima vreme au fost numai scandaluri, bătăi, drept dovadă ce ni s-a întâmplat nouă, iar agresorii sunt bine, mersi, nu-i deranjează nimeni!”, a povestit unul din tinerii agresaţi pentru ziarul Incomod.
 
Conform unui punct de vedere solicitat de jurnaliştii de la ziarulincomod.ro, IJP Prahova spune că a fost stabilită identitatea uneia dintre persoanele implicate în scandal, care a fugit de la faţa locului şi urmează să fie adusă la sediul poliţiei pentru audieri. Poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi, în urma verificărilor, se va stabili câte persoane şi cine a mai participat la incident pentru a se lua măsurile care se impun în funcţie de gravitatea faptelor, au mai precizat reprezentanţii IJP Prahova.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, persoana identificată nu s-a prezentat la poliţie când a fost chemată, în cursul zilei de ieri. De asemenea, sursele au mai precizat că la poliţie a fost citată şi o femeie care s-ar fi aflat în Opelul Insignă cu care au venit agresorii. Maşina este la ora actuală în custodia poliţiei.
 
 
N.R.Ne întrebam dacă Ploieştiul mai este un oraş sigur, după ce grupurile de rromi fac legea, nefiindu-le frică de nimeni şi nimic ?