Poliţiştii prahoveni au dat amenzi în cuantum de peste 190.000 de lei
Potrivit IJP Prahova, în week-end, Poliţia Rutieră Prahova a acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind vizaţi cei care calcă prea mult pedala de acceleraţie.
În cadrul acţiunii, au fost efectuate 656 de testări cu aparatul etilotest şi au fost controlate 700 de vehicule, fiind aplicate 571 de sancţiuni contravenţionale.
" Dintre acestea, 491 de contravenţii au fost pentru nerespectarea limitei legale de viteză, iar pentru 10 conducători auto s-a impus suspendarea dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, întucât au depăşit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h, precum 108 km/h, 133 km/h, 136 km/h, 142 km/h etc. De exemplu, numitul B.R.R a fost depistat conducând auto pe DN1, raza localităţii Potigrafu, cu viteza 127 km/h, cu 57 km/h mai mult decât limita de viteză stabilită pe acel tronson de drum.
Totodată, acesta avea inspecţia tehnică expirată, astfel încât i-a fost reţinut atât permisul de conducere cât şi certificatul de înmatriculare şi setul de plăcuţe cu numerele de înmatriculare", anunţă IJP Prahova.
37 de biciclişti au fost depistaţi încălcând regulile de circulaţie. Mai mulţi au circulat pe bicicletă, cu valori de 0,18 mg/l, 0,27 mg/l, 0,38 mg/l, 0,41 mg/l etc. Alcool pur în aerul respirat.
19 şoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistaţi băuţi la volan.
" Rezultatele de 0,20 mg/l, 0,16 mg/l, 0,28mg/l, 0,22 mg/l, s.a., i-au determinat pe poliţişti să ia măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi să aplice amenzi în valoare de 1305 lei pentru fiecare contravenient. Rezultatul record, din păcate, l-a identificat un poliţist, în dimineaţa zilei de duminică, când un conducător auto care circulă pe şoseaua Vestului, în municipiul Ploieşti, a emanat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur, fiind acum cercetat penal", mai precizeaz [sursa citată.
8 certificate de înmatriculare au fost reţinute, în această perioadă, de către poliţişti, pentru nereguli constatate precum inspecţia tehnică periodică expirată, depistarea unor anvelope uzate sau de alte dimensiuni decât cele prevăzute de lege, dar şi pentru defecţiuni grave la sistemul de iluminare, ori la sistemul de frânare.
Suma amenzilor aplicate depăşeşte valoarea de 190.000 lei.
 
Foto: IJP Prahova
sursa:prahova-news.ro