5 DOSARE PENALE  ÎN URMA UNEI ACŢIUNI PE LINIA LEGALITĂŢII DEŢINERII, PORTULUI ŞI FOLOSIRII ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR
Miercuri, 5 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o amplă acţiune pe raza judeţului Prahova, pentru identificarea armelor deţinute ilegal, precum şi pentru verificarea legalităţii modului de deţinere, port şi folosire a armelor de către deţinătorii legali.
 
În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 20 de deţinători legali de arme, în Municipiul Ploieşti, oraşele Buşteni şi Mizil, precum şi în comunele Valea Călugărească şi Albeşti-Paleologu.
 
Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la păstrarea armelor şi muniţiilor la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate şi asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate, două dintre aceste sancţiuni fiind însoţite şi de măsura complementară a anulării dreptului de deţinere a armelor.
 
Poliţiştii au deschis 5 dosare penale, pe numele unor persoane care nu au depus armele şi muniţiile la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.
 
Totodată, au fost ridicate 9 arme şi peste 250 de elemente de muniţie (cartuşe  letale şi neletale).
 
sursa:Comunicat IJP Prahova